Emberi kapcsolatok

2012.12.30 00:00

Emberi kapcsolatok

Család: mindig új, és új szituációkat kell megélniük együtt. Mindegyikük változik, fejlődik, ugyanakkor egymásra is hatnak. Ezért egyéni fejlődésük kihatással lesz a család többi tagjára is. Aki képes, egy bizonyos határig-szintig, emelheti a többit. Adott frekvenciatartományon belül, de a továbblépéshez már a másik akarata, hajlandósága is kell.

Ez nem veszélyezteteti a családi békét?

- A magas rezgésű lélekben nem, mert nem hat rá úgy az alacsonyabb, mint fordítva. Ha nagyon eltávolodnak a rezgések, az alacsony szinten rezgőt "irritálja", idegesíti a másik. Ekkor lehet konfliktus, az "Úgy megváltoztál!"- kezdetű szemrehányással.

Mit lehet tenni?

- Folyamatosan, őszintén tájékoztatni egymást arról, merre tart a másik, mik foglalkoztatják, mik történnek vele. Elfogadni a másik szuverenitását, s megérteni, hogy ez egyáltalán nem veszélyezteti az egymás iránt érzett szeretetet. Meghallgatni s megérteni, amennyire lehet, a másik fél érzéseit, gondolatait. Megérteni, hogy mik foglalkoztatják. Ez kölcsönös. Bizalomra, szeretetre, elfogadásra épül. Segítsük a másikat egyéni fejlődésében, s magunkon is segítünk. Segítve - megértve. Hallgassuk meg a másikat, de utunkban mi döntsünk! Mondjuk el mi is véleményünket szeretteinknek, de semmit ne erőszakoljunk rájuk. Éljünk egymással szabadon, egyenlő társként.

 

Barátok: utunk barátait mindig behívjuk magunknak. A gondviselés gondoskodik róla, hogy támogassanak, ahogy mindenki támogat valakit, valakiket, életei során. Mindig bizalommal és szeretettel viseltess barátaid iránt. Ők ideiglenes tanítóid. Úgy tekints rájuk, mint tanulótársaidra, kikkel együtt fejlődtök, míg utatok, feladatotok is egy. Ha egy barát elmarad, őrizd meg szeretetteljes emlékét szívedben, s köszönd meg segítségét, akár távolról is. Az újakat pedig, kik új utad részei, köszöntsd ugyanilyen szeretettel. Tőlük is tanulsz, s őket is tanítod. Örök barátság az égben, tanulótárs a Földön.

 

Ismerősők: alkalmi tanítók. Ráébredsz összefüggésekre, s leckéket oldasz meg általuk. Mivel szoros kapcsolatod nincs velük, ezért nem tulajdonítasz nagy figyelmet a velük történtekre, pedig jó, ha figyeltek, mert sokat tanulhattok általuk. Mivel "nem ismeritek őket jól", velük kapcsolatban általánosítotok, s így olyan összefüggésekre jöhettek rá, melyek mindenkire vonatkoznak, s nincsenek benne olyan személyes érzések, melyeket barátoknál hajlamosak vagytok figyelembe venni (valakivel elnézőbb vagy, mert kedveled, vagy éppen jobban haragszol rá, mert tőle nem vártad volna...). Mindenből lehet tanulni, csak figyeljétek, és értsétek meg üzenetét. Van segítség .