Az ima erejéről

2013.01.01 00:00

Az ima, mi megszentel mindent Atyánk akaratából. Az ima, az energia forrása, mi életet ad.

Hogyan?

- Hogy összekapcsol a Teremtő erővel, ezáltal szellemed s lelked összeköttetésbe kerül. Árad és áramlik az Őserő, Ősenergia, Egylét, Fény, vagy aminek hívni akarod. Feltölt téged. Lelked, s ezáltal tested is.

Olyan, mintha feltöltenél egy akkumulátort?

-  Találó észrevétel. Igen, ha folyamatosan imádkozol, és a meditáció is egyfajta ima, tested és lelked egy állandó energiaforráshoz jut. Nem vetted észre, hogy ekkor kevesebb étel is elég kondíciód fenntartásához? Ez az, ami életenergiával lát el téged, s közben tudatod is fejlődik, tágul. Ugyanis az ima, vagy meditáció alatt, nemcsak ősenergia, létenergia érkezik hozzád, de tudás, tanítás is. Őszinte, imában feltett kérdésre válasz érkezik. Ezért fontos, hogy őszinte szívvel, saját szavainkkal imádkozzunk. Belőlünk jövő igazsággal és szeretettel. Akkor megkapjuk imánk által, amire szükségünk van. Léleknek és testnek. Ha csak néhány percre is, de kössétek össze magatokat az Isteni csatornával. Merítsetek belőle erőt, tudást, kegyelmet, áldást. Minden nap! Ezzel megszentelitek azt! Bármit elmondhattok imában, hisz nincsenek titkok! Az őszintén megnyíló szív jó befogadó. Könnyebb neki átadni az energiát, nem vész el belőle.

 

Ha valaki kér, kap. Ez törvény, ha nem ellenkezik magasabbal (Isteni terv). De ha ezt a lesugárzott energiát, nem nyitott, őszinte szívvel várja, az energia egy része arra "pazarlódik", hogy szívét megnyissa a fennmaradó befogadására. Így nem a teljes energiát kapja. Így ér csak részinformációt, mi egészként indult, s így jut a kért-ből sem egész. Fontos a szív megnyitása és az őszinte szeretet imánk tárgya felé!

 

Vágyaink mikor visznek jó irányba, s mikor csak ábrándozások?

A szív érzi az igaz utat. Ha vágyaidat leküldöd szívedbe, s ott újra éled, megmarad belőle mi igaz, mi utad része, mi irányba visz, s eltűnik belőle, mi emberi vágyakozás, ego. A szív képes a szétválasztásra. Az isteni tartalmat mutatja, a többit "rádhagyja".

 

Most akkor mi is van az ábrándozással?

 Az ábrándozás is teremt, de az emberi mivoltod szerint teszi. Emberi vágyaid szerint, mik nem tiszta tudatodból, hanem emberi berögzüléseidből, tanulásaidból, hiedelmeidből táplálkoznak. Ezért megvalósulásuk e hiedelmek, elgondolások szerinti célt szolgálják. Ez emberi utad, mi Istenid része ugyan, de ha azt szolgálni akarja, nem állhat meg e szinten. Továbblépésedhez, Isteni utadat szolgáló célokat kell kitűznöd. Tiszta vágyakat kell behívnod, szíveden át. Azon át kell megteremtened őket. Tudatosan. Ábrándozásaidat ismerd fel, s formáld át őket, hogy vágyaidat szolgálják. Hagyd meg belőlük, mi utad része lehet, s töröld ki, mire nincsen szükséged. Tudatosítsd, mi nem szolgálja célod, különítsd el, s ajánld fel Istennek, vegye magához, hogy téged el ne térítsen utadról. Ezért időnként tarts efféle önvizsgálatot, érzelmeid, vágyaid, ábrándjaid között. Itt is kell a takarítás, nem csak a lakásba.